PodcastR Mobil Stúdió

profi hangminőség az irodádból!

Mire jó a Mobil Stúdió?

A tartalom minden esetben fontosabb a minőségnél. Egy bizonyos pontig. Mondjuk úgy, hogy a jó tartalom bevonzza a hallgatókat, de a rossz minőség el is űzheti őket.

Podcastot hallgatni pont azért népszerű, mert közben más tevékenységekre is jut idő. Lehet közben autót vezetni, edzeni vagy elvégezni a házimunkát. A gond csak az, hogy ezek a tevékenységek zajjal járnak.
Lehet bármilyen érdekes az epizódod tartalma, ha a metró vagy a porszívó elnyomja az amúgy sem megfelelő hangerőt, akkor garantálható, hogy a hallgatók nem fognak kitartani melletted. Főleg akkor, ha a hangminőség külső zajok nélkül is zavaros.

Sok múlik tehát azon, hogy hol és hogyan rögzíted az adásokat.

A mÉrtékadó Podcast csatorna adásait egy közösségi irodában vettük fel, ami olyan nagy, hogy még jóga órákat is szoktak tartani. Hangfelvételre finoman szólva sem ideális.

Podcast mobil stúdió1

Egy profi stúdió kibérlése garantálhatja a megfelelő hangminőséget, főleg, ha van, aki ért a technikához is. Nyilván cserébe drágább, helyhez és időhöz kötött.

Ha nem szeretnéd elhagyni a komfortzónád, de ragaszkodnál a profi hangminőséghez akkor neked a PodcastR Mobil Stúdió kell!

PodcastR Mobil Stúdió felépítése

A Mobil Stúdióhoz akusztikai elemek és hangfelvevő eszközök járnak, amit bármilyen szobában vagy irodahelyiségben fel lehet építeni.

Hangrögzítés

A hangrögzítés stúdió mikrofonokkal, és hangkártyával zajlik. Utólagos szerkesztéssel sokat lehet javítani a hangminőségen, de a legjobban akkor járunk, ha már a nyersanyag is megfelelő.

Podcast mobil stúdió2

Akusztikai elemek

Az első feladat, hogy a visszhangot és külső zajokat amennyire csak lehet hatástalanítsuk.

Az akusztikai elemek speciális hangfogó szivacsok kétrétegű anyagban. Ezeket állványokra akasztva helyezzük el a teremben úgy, hogy a beszélők körül a legtöbb nem kívánatos zaj és hang tompuljon. Ezzel garantálva, hogy a mikrofonba minél tisztább hangzás jusson vissza.

Ha túl tágas a terem érdemes szőnyeget és függönyöket is használni.

Nem szükséges minden esetben “befalazni” a megszólalókat, azonban a végeredmény hallatán bizonyos, hogy még a legkevésbé ideális helyzetekból is ki lehet hozni a mobil stúdióval egy elfogadható hangminőséget!

Podcast mobil stúdió3

Itt hallható egy olyan podcast epizód, amit ebben a teremben, ezekkel az eszközökkel vettünk fel.

Jelentkezés

Szeretnél belevágni egy saját podcast csatornába, de még nem vagy biztos a részletekben? Egyedi kérdésed lenne?
Töltsd ki az alábbi űrlapot és segítek átbeszélni a részleteket!

Kapcsolat

Rácz Huba

Rácz Huba

E-mail
info@podcastr.hu

Telefon
0620 459 3091